Silvio Berlusconi nu va mai candida pentru un nou mandat de premier al Italiei

240
Silvio Berlusconi nu va mai candida pentru un nou mandat de premier al Italiei - silvioberlusconi1-1351152346.jpg

Silvio Berlusconi, fondatorul principalului partid politic din Italia, Poporul Libertății, a anunțat că nu va mai candida în următorul scrutin legislativ pentru a deveni premier, punând capăt speculațiilor privind intențiile sale, menționează Mediafax.

Berlusconi, care este președintele partidului Poporul Libertății, a propus organizarea de alegeri interne pentru desemnarea viitorului lider al formațiunii de centru-dreapta.

"Din dragoste pentru Italia se pot face prostii, dar și lucruri inteligente. În urmă cu 18 ani, am intrat în joc, o prostie care nu este lipsită de inteligență; acum, prefer să fac un pas înapoi, din aceeași dragoste care mă mobiliza atunci. Nu voi depune o nouă candidatură care să mă propulseze în funcția de premier (...)", a precizat Silvio Berlusconi.

Italia, condusă în prezent de Cabinetul tehnocrat Mario Monti, probabil va organiza alegeri legislative anticipate în primăvara anului 2013, iar PdL rămâne una dintre principalele forțe politice din Peninsulă, informeatză sursa citată.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : Trei români tăiați de tren, în Italia
Pagina a fost generata in 0.3362 secunde