Simpatizanți ai opoziției ruse, arestați în Sankt Petersburg

310
Simpatizanți ai opoziției ruse, arestați în Sankt Petersburg - protesterusia3-1312212785.jpg
Zeci de simpatizanți ai opoziției au fost reținuți duminică în mai multe orașe din Rusia, în cursul unor manifestații neautorizate, însă poliția nu i-a dispersat pe participanții la un sit-in desfășurat la Moscova.

"Circa 100 de participanți la o manifestație neautorizată" s-au așezat pe jos în piața Triumfalnaia din centrul Moscovei, însă, deoarece "nu reprezentau un pericol pentru alte persoane, nu a fost luată nici o măsură împotriva lor", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

În general, forțele de ordine ruse îi rețin pe manifestanți încă din momentul în care aceștia ies de la metrou pentru a se îndrepta către piață.

"Am stat așezați circa două ore și nu au intervenit; asta e ciudat", a declarat scriitorul și opozantul Eduard Limonov, reținut deseori de poliție chiar înainte de a ajunge la locul unde se desfășoară protestele.

Totuși, opozanții care au defilat pe o stradă din apropierea pieței au fost reținuți de poliție.

La Sankt Petersburg, mai mult de 20 de participanți la un miting al opoziției au fost arestați, iar alte zece persoane au fost reținute în timpul unei manifestații neautorizate la Nijni-Novgorod.

Opoziția rusă organizează proteste la sfârșitul fiecărei luni cu 31 de zile, pentru a cere aplicarea articolului 31 al Constituției, care garantează libertatea de asociere. Poliția îi reține, de obicei, pe liderii opoziției, condamnați deseori la câteva zile de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6935 secunde