Singapore intră în rândul lumii. Decizie importantă în lupta cu virusul Covid

142
Singapore intră în rândul lumii. Decizie importantă în lupta cu virusul Covid - singapore-1648121826.jpg

Articole de la același autor

Singapore renunță la mare parte a restricțiilor anti-COVID. Măștile nu mai trebuie purtate, începând din aprilie, în aer liber, iar grupurile mai mari se pot întâlni.



Singapore a anunțat azi că turiștii vaccinați nu vor mai sta în carantină începând de luna viitoare, alăturându-se astfel unui șir de țări din Asia care se îndreaptă mai ferm către o abordare de „a trăi cu virusul". 


Prim-ministrul Lee Hsien Loong a declarat că centrul financiar va renunța, de asemenea, la purtarea măștilor în aer liber și va permite grupurilor mai mari să se adune, notează Reuters. „Lupta noastră împotriva COVID-19 a ajuns la un punct de cotitură major", a declarat Lee într-un discurs televizat care a fost transmis și pe Facebook: „Vom face un pas decisiv spre a trăi cu COVID-19". Singapore a fost una dintre primele țări care a trecut de la o strategie de izolare la o nouă strategie COVID normală pentru cei 5,5 milioane de locuitori ai săi, dar a trebuit să încetinească unele dintre planurile de relaxare din cauza unor focare ulterioare.

Acum, pe măsură ce valurile de infecție cauzate de varianta Omicron încep să se diminueze în majoritatea țărilor din regiune și ratele de vaccinare se îmbunătățesc, Singapore și alte națiuni elimină o serie de măsuri de distanțare socială menite să oprească răspândirea virusului. Singapore a început să ridice restricțiile de carantină pentru călătorii vaccinați din anumite țări în septembrie, 32 de țări fiind incluse pe listă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde