Siria: Reluarea negocierilor la Geneva

2300
Siria: Reluarea negocierilor la Geneva - 182456lakhdarbrahimi-1392028499.jpg

Articole recomandate

Delegații ale opoziției și guvernului Siriei se întâlnesc luni cu mediatorul ONU Lakhdar Brahimi, după o săptămână de la o serie de discuții încheiate fără rezultate concrete pentru o reglementare politică a conflictului, potrivit AFP.


La sfârșitul primei runde de negocieri, Brahimi a admis că rezultatele au fost modeste. Conferința Geneva II privind Siria este 'un început foarte modest, dar este un început', sublinia mediatorul.


Lakhdar Brahimi a promis un dialog 'mai structurat' pentru a doua rundă, care urmează să dureze, în principiu, până vineri. El se va întâlni mai întâi separat cu fiecare delegație, urmând ca toți să se reunească la aceeași masă marți.


Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a avut sâmbătă o convorbire telefonică în problema Siriei cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, a informat diplomația rusă într-un comunicat, potrivit AFP. Pe durata acestei convorbiri, inițiată de partea americană, Lavrov și Kerry 'au evocat situația din Siria în contextul reluării la 10 februarie, la Geneva, a negocierilor directe între părțile implicate în conflict', a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe, informează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4404 secunde