Sistem fotovoltaic plutitor montat în dana 99 din Portul Constanţa: "Va produce 15.000 de kW anual"

644
1
Sistem fotovoltaic plutitor montat în dana 99 din Portul Constanţa:
Un sistem fotovoltaic plutitor a fost montat în dana 99 din Portul Constanţa, iar conducerea portului a anunţat că acesta va alimenta cu energie electrică iluminatul public şi remorcherele, potrivit Antena3.ro


"Proiect plutitor inedit de producere a energiei fotovoltaice, premieră în portul Constanța

În portul Constanța a fost lansat un proiect inedit de producere a energiei fotovoltaice prin intermediul unui sistem fotovoltaic plutitor, situat în zona danei 99.

Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual și rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate și poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică. Administrația Porturilor Maritime Constanța și-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 și prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public și remorchere.


În componența sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deservește, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei și permite transmisia datelor la distanță cu ușurință.

Acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia.


Comentează știrea

Cucu
12 septembrie
Unitatea de masura a energiei electrice.

" Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual ". Gresit . Productia/ consumul de energie electrica se masoara in kwh nu in kw. Domnisoara , aveti circumstante atenuante , in moment ce dl. Popescu , ministrul energiei electrice face aceiasi greseala.Sa recapitulam : energie electrica se masoara in kwh , iar puterea in kw.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.264 secunde