Sistemul de ajutoare sociale din Marea Britanie încurajează imigrația

510
1
Sistemul de ajutoare sociale din Marea Britanie încurajează imigrația - imigrantimareabritanie-1333553945.jpg
Sistemul de ajutoare sociale din Marea Britanie, de care imigranții veniți din interiorul UE pot beneficia imediat ce ajung în această țară, a încurajat imigrația masivă, se arată într-un raport publicat de organizația MigrationWatch, citat de Mediafax.

Cercetătorii au subliniat că nou-veniții nu pot să ceară imediat ajutor de șomaj, dar pot beneficia de alte ajutoare sociale, cum ar fi pentru copii, chirie și scutiri de taxe, potrivit raportului citat de Daily Express, în ediția electronică.

Astfel, ultimele date arată că aproximativ 42 de milioane de lire sterline (peste 50 de milioane de euro) sunt plătite pe an pentru copiii familiilor imigrante care nici măcar nu trăiesc în Marea Britanie.

Raportul arată, de asemenea, că un singur muncitor imigrant care câștigă salariul minim se poate aștepta la 70 de lire sterline (84 de euro) pe săptămână în beneficii sociale. O familie de imigranți formată din patru persoane, cu doi adulți care muncesc, poate obține până la 360 de lire sterline (433 de euro) pe săptămână, respectiv 18.720 de lire sterline (22.546 de euro) pe an.

"Întregul regim de beneficii UE trebuie renegociat", a declarat sir Andrew Green, președintele MigrationWatch. "Este total de înțeles că est-europenii vor să își îmbunătățească standardul de trai și să facă bani pe care îi trimit acasă. Este, de asemenea, clar că mulți dintre ei sunt apreciați pentru etica lor în privința muncii", a adăugat el. "Acestea fiind spuse, este o greșeală gravă să se extindă accesul deplin la sistemul nostru de beneficii la cetățenii statelor care au standarde de viață la o treime din ale noastre", a precizat el.

"Dacă extindem beneficiile la persoanele care nu au plătit în sistem, acest lucru va însemna din ce în ce mai multe taxe pentru cei care plătesc. Nu învinovățesc pe nimeni pentru că încearcă să găsească o viață mai bună pentru sine și pentru familie, dar dacă acest lucru va continua, va avea un impact negativ asupra contribuabililor", a declarat parlamentarul Anne Main.

Cei aproximativ 750.000 de imigranți din Polonia, Lituania și alte țări foste comuniste integrate în UE ar putea fi urmați de alții, într-un număr și mai mare, pe măsură ce aceste țări se confruntă cu o situație economică dificilă, arată raportul.


Comentează știrea

Sile
5 aprilie 2012
Imigranti

De aceea merg tiganii in Anglia . Atunci de ce va mirati ? Ei nu vor fi NICIODATA contribuabili . Luati-i pe toti tiganii in occident si ajutati-i , sa-si faca si acolo de cap. Le plangeti de mila ca nu sunt integrati. Ei NU SE POT INTEGRA NICIODATA pentru ca au un comportament ... tiganesc ! Asta este genetica lor .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde