Situație alarmantă şi în Chișinău! Spitalele nu mai au locuri pentru copiii cu viroze

841
Situație alarmantă şi în Chișinău! Spitalele nu mai au locuri pentru copiii cu viroze - virozelerespiratoriilacopii1-1671453244.jpg
Situație alarmantă şi în Chișinău, nu numai în România! Sute de micuți ajung la spital cu viroze, pneumonie și gripă, iar șeful Direcției sănătate din Chișinău, Boris Gîlca, a anunțat că a fost depășit numărul de internări în spitalele cu copii, scrie stiripesurse.ro


Potrivit responsabilului, pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri de infecții virale, dintre care peste 3.000 – în rândul copiilor, transmite realitatea.md.

„Avem o presiune pe spitalele de copii. Este depășit numărul de internări, față de numărul de paturi. Suntem la limită. Am luat legătura cu Ministerul Sănătății pentru a identifica noi locuri”, spune oficialul.

Totodată, în perioada de referință au fost înregistrate și 76 de cazuri de gripă. Cei mai afectați sunt copiii cu vârste cuprinse între zero și 17 ani.

Referitor la COVID-19, Gîlca a menționat că pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 99 de cazuri de infectare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0445 secunde