Situație gravă: Spania se afundă în recesiune

315
Situație gravă:  Spania se afundă în recesiune - spania-1343655253.jpg

Articole recomandate

Produsul Intern Brut al Spaniei s-a redus cu 0,4% în cel de-al doilea trimestru al anului în raport cu primele trei luni ale anului, când acesta a înregistrat o scădere de 0,3%, agravând recesiunea țării, arată cifrele provizorii publicate ieri de Institutul Național de Statistică (INE) spaniol, citate de AFP. Pe de altă parte, rata anuală a inflației a crescut în iulie.

Aceste cifre fuseseră deja prezentate de Banca Spaniei. Guvernul previzionează o scădere a economiei spaniole cu 1,5% pentru întregul an, apoi un recul de 0,5% în 2013, urmat de o revenire pe creștere din 2014.

Într-un comunicat, INE a explicat această cifră printr-o "scădere a cererii de pe piața internă, compensată parțial de o contribuție pozitivă a cererii externe".

Spania, care după 2008 a fost privată de contribuția principalului său motor economic, construcțiile, a fluctuat între recesiune și creștere economică lentă, în timp ce numărul șomerilor a crescut constant.

Ultimele cifre disponibile arată că în al doilea trimestru al anului rata șomajului a ajuns la un nivel maxim istoric, de 24,63% din populația activă (53% în rândul tinerilor), șomajul continuând să crească în ciuda așteptărilor pozitive cu privire la sezonul turistic, care în mod obișnuit încuraja angajările.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Iulie 2012
Stire din Actual : Marile avantaje ale Zonei Euro
Pagina a fost generata in 0.4673 secunde