Slovacia primeşte elicoptere americane după ce a trimis avioane în Ucraina

139
Slovacia primeşte elicoptere americane după ce a trimis avioane în Ucraina - slovacia-1679513995.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite s-au oferit să vândă Slovaciei 12 noi elicoptere Bell AH-1Z Viper cu o reducere de două treimi din preţ după ce Bratislava şi-a trimis în Ucraina avioanele sale de luptă retrase MiG-29, a anunţat ministrul apărării slovac, Jaroslav Nad, potrivit agenției Reuters, consultată de Agerpres.

Oficialul slovac a spus că guvernul său încă trebuie să aprobe acest acord, conform căruia Bratislava va plăti 340 de milioane de dolari în următorii trei-patru ani, pentru un pachet în valoare de peste un miliard de dolari. Restul sumei va fi acoperit prin programul SUA de finanţare militară externă, a precizat Nad.

Înţelegerea include şi componente, instruire şi peste 500 de rachete AGM-114 Hellfire II.

"Această ofertă este extrem de avantajoasă şi va spori semnificativ potenţialul de apărare al Slovaciei", a precizat ministrul.

Slovacia, stat membru al NATO de pe flancul estic, nu are în prezent elicoptere de luptă.

Vara trecută şi-a scos din funcţiune flota de avioane MiG şi s-a bazat pe vecinii săi central-europeni, cum ar fi Cehia, Polonia şi Ungaria, pentru sprijin în apărarea aeriană.

Săptămâna trecută, Slovacia a devenit al doilea dintre aliaţii Ucrainei, după Polonia, care oferă avioane de luptă, despre care Kievul spune că sunt cruciale pentru a respinge invazia rusă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6565 secunde