Slovacia va păstra tancurile Leopard care înlocuiesc echipamentul trimis deja Ucrainei

72
Slovacia va păstra tancurile Leopard care înlocuiesc echipamentul trimis deja Ucrainei - slovaciatancuri-1674741297.jpg

Articole de la același autor

Slovacia nu este pregătită să îşi transfere tancurile Leopard Ucrainei, întrucât acestea înlocuiesc vehiculele de luptă deja trimise ţării vecine, a indicat ministrul apărării, Jaroslav Nad, transmite joi DPA.

Acordul cu Germania conform căruia tancurile Leopard 2A4 vor fi livrate Slovaciei este încă în vigoare, a declarat ministrul pentru agenţia slovacă TASR miercuri seara.

În baza acordului, un tanc Leopard a fost predat Slovaciei în decembrie în mandatul ministrului apărării german de atunci, Christine Lambrecht, alte 14 urmând să fie livrate până la sfârşitul acestui an.

Tancurile Leopard fac parte dintr-un sistem de schimb circular de echipament militar pus în practică de guvernul german pentru a furniza în mod indirect armament Ucrainei, prin intermediul unor aliaţi.

Printr-un astfel de schimb circular, tancurile germane Leopard înlocuiesc 30 de vehicule de luptă de infanterie BMP-1 pe care Slovacia le-a predat deja Ucrainei.

Pentru a ajuta ţara vecină, Slovacia este dispusă să discute transferul tancurilor sale T-72 de concepţie sovietică, însă Bratislava ar trebui să primească un înlocuitor corespunzător, a spus Jaroslav Nad.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde