ȘOCANT! Armele nucleare au fost testate pe oameni VIDEO

1343
3
ȘOCANT! Armele nucleare au fost testate pe oameni VIDEO - atomic172766500-1329650524.jpg
Un film uluitor, postat pe Internet, arată modul șocant și tragic în care Statele Unite au testat bombele nucleare, între 1951 și 1957. "Cobaii" au fost chiar militarii americani care au făcut experimentele, dar și populația din zonele în care aceste arme au fost testate.

În timpul testelor, soldații americani, care juraseră să păstreze secretul bombei atomice, asistau la exploziile de test de la mică distanță, înainte ca efectele devastatoare pentru sănătatea lor să fie înțelese, scrie tabloidul britanic Daily Mail, în ediția online.

În operațiunea "Desert Rock" armata a realizat o serie de teste nucleare în Nevada, între 1951 și 1957, expunând mii de oameni, atât militari cât și civili, la niveluri mari de radiații. Soldații Marinei americane au fost, practic "porcii de Guineea" (cobaii, n.r.) acestor experimente, mai precizează publicația britanică. Din păcate, soldații care juraseră să păstreze secretul despre armele nucleare testate de ei, au înțeles prea târziu care erau, de fapt, efectele acestora.

În total, aproximativ 400.000 de soldați și civili americani au fost clasificați drept "veterani ai bombei atomice". Jumătate dintre acești veterani au fost supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, luptând la Hiroshima și Nagasaki, iar ceilalți au fost expuși testelor nucleare care au durat până în 1962.

Guvernul american a dorit ca aceste teste să fie ținute secrete. Soldații care au asistat la teste au suferit de greață provocată de radiații și s-au îmbolnăvit de cancer, iar majoritatea copiilor lor s-au născut cu malformații.

James D. Tyler a fost unul dintre soldații prezenți la o testare a bombei atomice în 1957. I s-a spus să stea într-un șanț alături de camarazii săi, să țină capul sub braț și ochii închiși. Soldatul avea 18 ani atunci și a participat, alături de 14.000 de soldați la operațiunea Plumbbob, care a constat în 29 de explozii ce au eliberat 58.300 kilocurii de radioiodină (Iod iradiat) în atmosferă, o cantitate suficientă pentru a cauza mii de cazuri de cancer tiroidian și de leucemie.

O altă operațiune, numită Cue, a testat modul în care clădirile, alimentele, hainele și oamenii reacționau la exploziile nucleare. După ce au detonat bomba, soldații au operațiuni de livrare de hrană și ajutor medical victimelor unui eventual atac cu bombă. Dispozitivul nuclear detonat de ei atunci și-a extins efectele de o rază de peste o mie de kilometri.



Comentează știrea

admirator
20 februarie 2012
asa era la moda atunci

Si URSS facea manevre militare similare: In poligoanele lor militare erau dispuse materiale militare vechi (tunuri, tancuri, camioane etc.) distruse de bombe nucleare aruncate din avioanele Il-28. Apoi, divizii intregi treceau la "ofensiva", strabatind zonele proaspat bombardate. In tancuri, camioane sau pe jos. Cu analizarea cenusii radioactive adunate de fiecare tip de armament. Si timp de expunere. Interesind si zona: epicentrul fostei explozii, periferie (functie de distantel de centru)... Fara indoiala, experimente prostesti, care au distrus sute de mii de oameni. Fara nici o vina. Insa doar asa au putut sa-si dea seama strategii vremii ca in caz de razboi nuclear nu pot exista invingtori........... Dumnezeu sa ierte victimele inocente!

atomicul
20 februarie 2012
fiti mai putin alarmisti

totusi se vede clar ca mortaciunile sunt manechine

vrabie
27 februarie 2012
dixit

Pe americani,musulmanii ii numesc satana.Posibil sa aiba dreptate!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7273 secunde