Alegeri legislative în Finlanda

Social-democrații semnează revenirea lor la putere

270
Social-democrații semnează revenirea lor la putere - social-1555330850.jpg

Articole recomandate

Social-democrații au câștigat, duminică, alegerile parlamentare din Finlanda, la 20 de ani după ultima lor victorie, cu un ușor avans în fața partidului antiimigrație și eurosceptic al Adevăraților Finlandezi, relatează AFP.

Partidul, condus de fostul ministru de Finanțe Antti Rinne, a obținut 40 de mandate din totalul celor 200 ale parlamentului de la Helsinki, iar Adevărații Finlandezi - 39, potrivit rezultatelor definitive. Între cele două partide s-a înregistrat o diferență de 0,2 puncte la finalul unei seri electorale pline de suspans.

Social-democrații semnează revenirea lor în prim-planul scenei politice, la patru ani după eșecul la legislativele din 2015, unde partidul s-a clasat pe locul al patrulea.

"Pentru prima dată din 1999, social-democrații sunt partidul prim-ministrului", le-a declarat Antti Rinne simpatizanților.

Partidul s-a clasat ultima oară pe primul loc în alegerile legislative în 1999, când Paavo Lipponen a condus ulterior o coaliție de stânga-dreapta până în 2003. De atunci, social-democrații au participat la mai multe guverne, fără ca totuși să iasă pe primul loc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 29 Ianuarie 2017
Stire din Actual : Prima țară din lume fără fumători
Pagina a fost generata in 0.5517 secunde