Șofer de TIR român, la un pas să fie deturnat de teroristul de la Berlin

278
Șofer de TIR român, la un pas să fie deturnat de teroristul de la Berlin - tir-1482749097.jpg

Articole recomandate

Un șofer de tir din România, care lucrează în prezent în Spania, le-a povestit polițiștilor că a fost oprit de jihadistul Anis Amri cu scurt timp înainte ca acesta să deturneze un alt camion, condus de un polonez, cu care a declanșat masacrul de la Berlin.


Alexandru Gindea, de 37 de ani, a sunat la poliție după ce l-a recunoscut pe teroristul ISIS Anis Amri ca fiind bărbatul care l-a oprit pe o autostradă din Franța chiar în ziua atentatului de la Berlin, soldat cu 12 morți.

Potrivit românului, cu doar câteva ore înainte ca Anis Amri să intre cu camionul în târgul de Crăciun de la Berlin, teroristul l-a abordat pe șoferul de TIR din București ca să-l întrebe de direcția spre Germania.

Scena s-a petrecut la o benzinărie din apropierea orașului francez Lyon, potrivit Realitatea.net.

Alexandru, originar din București, dar rezident în orașul spaniol Girona, spune că întâlnirea cu teroristul s-a petrecut miercurea trecută la ora 10.45 pe o autostradă la 4 ore de Paris.

Românul se odihnea în camion în timp ce teroristul ISIS a venit la geamul său să-l întrebe de direcția de mers spre Berlin.

"A venit foarte hotărât la portiera mea. Arăta curat, bine îmbrăcat și proaspăt bărbierit. M-a întrebat de direcți. Nu am suspectat nicio clipă că e ceva în neregulă cu el", a povestit românul pentru ziarul spaniol El Mundo.

Tunisianul Anis Amri, de 24 de ani, a fost ucis în timpul unei confruntări cu poliția din Milano, la trei zile după masacrul de la Berlin. Bărbatul a fost ucis după ce ar fi scos un pistol în timpul unui control rutier.

Atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, revendicat de ISIS, a trimis o undă de șoc în Europa, iar mai multe țări și-au intensificat măsurile de securitate în perioada sărbătorilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0817 secunde