Șoferii cu asigurare City Insurance pot folosi în continuare procedura amiabilă, în caz de accident rutier, anunță UNSAR

165
Șoferii cu asigurare City Insurance pot folosi în continuare procedura amiabilă, în caz de accident rutier, anunță UNSAR - city-1633020931.jpg
Asiguraţii companiei City Insurance, pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier, produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale, precizează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).


"UNSAR informează asiguraţii, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămări corporale. Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliţie, instrumentarea daunei este soluţionată în acelaşi mod.", precizează reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România.

"Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleaşi pentru toţi. Practic, atunci când sunt accidente uşoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scuteşte de drumuri suplimentare la Poliţie.

Potrivit Antena3.ro,aglomerarea secţiilor de Poliţie nu este o soluţie, deoarece legislaţia în vigoare nu prevede o soluţionare diferită a daunelor venite pe această cale", susţin reprezentanţii UNSAR.


"Chiar şi în condiţiile actuale, în care poliţa RCA a şoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licenţă, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluţionată de FGA - Fondul de Garantare a Asiguraţilor, conform reglementărilor în vigoare".

"Susţinem necesitatea unei colaborări active cu autorităţile, cu respectarea regulilor de concurenţă şi a principiilor etice", notează reprezentanţii societăţilor de asigurare şi reasigurare din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2205 secunde