Șoigu și Gerasimov au dispărut? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile

84
Șoigu și Gerasimov au dispărut? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile - ptnmymezy2qxode0nzmyndnkntq5nzrk-1648040275.jpg
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu a mai apărut în spațiul public de pe 11 martie, adică de 12 zile în condițiile în care Rusia duce un război în Ucraina de pe 24 februarie. Dmitri Treschanin, jurnalist de la Mediazona, a fost primul care a atras atenția asupra acestui lucru. Apropiații ministrului vorbesc că ar fi bolnav, scrie observator.ro


Ultima dată când șeful Ministerului Apărării a apărut în știri a fost pe 11 martie. Apoi, ministerul a raportat că Șoigu a avut o conversație telefonică cu omologul său turc, Hulusi Akar. În aceeași zi, Ministerul Apărării a publicat un videoclip în care Șoigu vizita Spitalul Clinic Militar Central Mandryk, unde le-a acordat medalii militarilor ruși care au participat la „operație militară specială” din Ucraina.


Pe 18 martie, Șoigu este menționat într-un anunț pe site-ul Kremlinului, care spune că Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre „progresul operațiunii speciale din Ucraina”. Potrivit raportului, la întâlnire a fost prezent și Șoigu. Imagini de la întâlnire nu au fost publicate. În aceeași zi, 18 martie, pe Pervîi Kanal, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat de guvernul Rusiei, a fost difuzat un reportaj cu Șoigu care a premit soldații ruși. Reportajul menționa că evenimentul s-a petrecut „azi”, însă era ilustrat cu imaginile publicate pe site-ul Ministerului Apărării pe 11 martie.


Apropiații lui Șoigu spun că acesta s-ar simți rău și că ar suferi de probleme cardiace, a declarat o sursă pentru Agentsmedia. Agentsmedia nu a putut obține o reacție de la Ministerul Apărării, nici de la secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov, care nu a răspuns solicitării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde