Soldatul care a furnizat informații WikiLeaks, găsit vinovat

101
Soldatul care a furnizat  informații WikiLeaks, găsit vinovat - soldatwikieleaks-1375279355.jpg

Articole recomandate

Soldatul american Bradley Manning, acuzat de cea mai importantă scurgere de informații din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA), a fost găsit vinovat, marți, de încălcarea legislației cu privire la spionaj, dar nu și de ajutarea inamicului, care era cea mai gravă acuzație care i s-a adus după ce a furnizat zeci de mii de documente site-ului WikiLeaks, informează agențiile internaționale de presă.

Bradley Manning risca pedeapsa cu în-chisoare pe viață dacă era găsit vinovat de infracțiunea de "ajutare a inamicu-lui" pentru că a trimis WikiLeaks zeci de mii de documente, în perioada în care a fost analist în do-meniul serviciilor de informații în Irak.

Judecătoarea militară Denise Lind a anunțat verdictul marți la ora locală 13.00 (17.00 GMT), la Fort Meade /Maryland, lângă Washington. Avocatul lui Bradley Manning, David Coombs, ceruse achitarea clientului său în ce privește acuzațiile de spionaj, fraudă informatică și "ajutare a inamicului", afirmând că Manning nu este un trădă-tor, după cum susținea acuzarea, ci un "tânăr naiv, bine intenționat", care a fost șocat de ce a văzut în Irak și spera să provoace o dezbatere la nivel internațional.

Tânărul a admis că a furnizat WikiLeaks circa 700.000 de documente militare și diplomatice clasificate - publicate ulterior pe internet de Julian Assange -, dar a pledat nevinovat pentru alte capete de acuzare, printre care cel mai grav, de a fi ajutat cu bună știință organizația teroristă Al Qaida. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde