X

Sondaj: Cei mai mulţi dintre alegătorii germani s-au decis cu cine să voteze

104
Sondaj: Cei mai mulţi dintre alegătorii germani s-au decis cu cine să voteze - sondaj-1632489864.jpg
Cu trei zile înaintea alegerilor legislative în Germania, majoritatea cetăţenilor cu drept de vot din această ţară spun că s-au hotărât deja pentru care partid să voteze la scrutinul de duminică, relevă un sondaj, citat de agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Un procent de 74% dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj efectuat de Institutul YouGov au răspuns afirmativ la întrebarea dacă au luat o decizie finală pentru cine vor vota în apropiatele alegeri din Bundestag.

Ancheta a fost realizată între 16 şi 22 septembrie.

Totodată, 15% dintre persoanele intervievate au declarat că vor face o alegere finală mai târziu, 9% nu au precizat, iar 1% au spus că nu ştiu.

Potrivit rezultatelor sondajului, social-democraţii se menţin pe primul loc cu 25% din preferinţe, fiind urmaţi de blocul conservator CDU/CSU cu 21% din intenţiile de vot, iar Verzii se situează pe locul trei, cu 14%.

Partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut 12% din opţiuni, democraţii liber (FDP, pro-business) - 11%, iar partidul de extremă stânga Die Linke - 7%.

Sondajele de opinie nu reprezintă decât o imagine de moment şi nu o prognoză a rezultatelor alegerilor, subliniază DPA. La alegerile de duminică se aşteaptă un rezultat strâns, în cadrul cărora conservatorii Angelei Merkel riscă să fie excluşi de la putere după aproape 16 ani în care au guvernat fără întrerupere. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5344 secunde