Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, l-a invitat pe președintele Coreei de Sud la Phenian

218
2
Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, l-a invitat pe președintele Coreei de Sud la Phenian - kim-1518262140.jpg

Articole recomandate

Kim Yo-jong l-a invitat pe președintele sud-coreean, Moon Jae-in, la Phenian "cât mai curând posibil". Dacă vizita se va materializa, ar reprezenta primul summit dintre cele două țări în peste zece ani, scrie The Guardian.


Invitația istorică a avut loc în cadrul unui prânz la palatul prezidențial din Seoul.


Kim Yo-jong este primul membru al dinastiei de la Phenian care ajunge în Coreea de Sud de la sfârșitul războiului inter-coreean din 1953 și a fost însoțită în cadrul vizitei de Kimg Yong-nam, șeful de stat formal al Coreei de Nord.


Cele două părți au discutat despre relațiile inter-coreene, conform agenției de presă Yonhap, iar Moon a răspuns la invitație spunând: "Haideți să facem posibilă această vizită prin asigurarea condițiilor necesare în viitor".


Moon declarase anterior că este dispus să călătorească la Phenian, dar SUA se va împotrivi cel mai probabil unei astfel de vizite pentru că Washingtonul își continuă strategia de "presiune maximă". Moon a subliniat, de asemenea, necesitatea ca și SUA să intre în discuții.


"O reluare a dialogului dintre Statele Unite și Coreea de Nord este necesară pentru dezvoltarea relației dintre Sud și Nord", a spus Moon, conform unui purtător de cuvânt.


După prânz, s-a anunțat că Moon și Kim Yong-nam vor fi prezenți la meciul de hochei feminin pe care echipa coreeană îl va disputa sâmbătă seară. Cei doi vor încuraja echipa de hochei din care fac parte jucătoare din ambele țări.


Întâlnirea de sâmbătă dintre cele două țări vecine, care practic încă sunt în conflict, este primul astfel de eveniment din 2007 atunci când prim-ministrul nord-coreean a vizitat palatul prezidențial de la Seoul.


"Trebuie să vă fi fost greu din cauza vremii reci", a spus Moon când a întâlnit-o pe Kim Yo-jong, făcând referire la temperaturile scăzute din timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri.


"A fost în regulă, domnule președinte, pentru că ați avut amabilitatea să fiți interesat", a răspuns Kim Yo-jong.


Comentează știrea

eugen
10 februarie 2018
unire

unirea COREIEI ar crea o mare super-putere ecomomica si technologica in ASIA si in LUME

eugen
10 februarie 2018
unire

nimenii nu are interes nici chiar RUSIA & CHINA singurul fiind poporul COREAN care sufera si pentru care am o profunda simpatie si consideratie

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0489 secunde