Soția unui terorist din închisoarea CIA din București: "L-au amenințat că-i vor viola mama"

521
Reporterii germani care au descoperit locul în care se afla închisoarea CIA în România i-au luat interviu soției unuia dintre deținuții care au trecut prin centrul de detenție de la București.

Mărturia acesteia a fost difuzată joi seara, în cadrul emisiunii Panorama a postului german ARD, citat de Mediafax.

"Diferite surse publice au întărit faptul că o închisoare CIA a fost în România și că soțul meu a fost ținut acolo", a spus soția lui Abdelrahim Al-Nashiri, intervievată la New York. Ea face referire la un document oficial potrivit căruia soțul său "a fost torturat și amenințat cu executarea".

"A fost dezbrăcat total și legat la ochi, l-au amenințat cu o mașină de găurit și i-au ținut o armă la cap. A fost ținut într-o astfel de poziție până când brațele aproape că i-au cedat (...). L-au amenințat că-i vor viola mama. Toate aceste metode sunt descrise în documente oficiale ale guvernului american", a adăugat femeia.

Joi, agenția de știri americană AP și postul de televiziune ARD au prezentat o anchetă în urma căreia a fost descoperită clădirea care a găzduit, între 203 și 2006, o închisoare CIA în București. Clădirea este sediul Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) și se află în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Mureș, numărul 4.

Atât ORNISS, cât și Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au negat informația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Social : Alcoolicii români evită să se trateze
Pagina a fost generata in 0.3363 secunde