Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței și anunță că va cumpăra vaccinuri

94
Spania a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței și anunță că va cumpăra vaccinuri - spaniavariola-1653572762.jpg

Articole de la același autor

Spania a înregistrat, miercuri, un total de 59 de cazuri noi de variola maimuței și urmează să ia măsuri, inclusiv comandarea de vaccinuri și antivirale printr-o achiziție realizată cu ajutorul Uniunii Europene.


Un total de 59 de cazuri au fost detectate prin testul PCR, dintre care 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a spus ministra sănătăţii din Spania, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă, conform AFP, citat de Agerpres.

„Este rezonabil să presupunem că, fiind depistați pozitiv, toţi aceşti oameni au boala”, a explicat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda. În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară.


Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus, a anunţat Darias.


Organizaţia europeană HERA (Health Emergency Response Authority) va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex, a spus ea, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

„HERA va stabili termenele, iar dozele vor fi distribuite în mod echitabil între statele membre pentru aceste produse cu producţie limitată şi cu acces limitat”, a mai spus responsabila spaniolă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9165 secunde