Spania a sechestrat iahtul oligarhului rus Serghei Chemezov

102
Spania a sechestrat iahtul oligarhului rus Serghei Chemezov - spaniaiaht-1647370465.jpg

Articole de la același autor

Un iaht în valoare de aproape 128 de milioane de euro al unui oligarh rus a fost sechestrat luni la Barcelona (Spania) în cadrul sancţiunilor împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, a anunţat premierul spaniol, Pedro Sanchez. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, este vorba despre iahtul Valérie, care ar aparține lui Serghei Chemezov, şeful conglomeratului rus din industria de apărare Rostec şi aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Am imobilizat temporar la Barcelona (nord-est) un iaht aparţinând unuia dintre principalii oligarhi ruşi, cu valoare de aproximativ 140 de milioane de dolari (128 de milioane de euro) şi o lungime de 85 de metri, iar altele urmează să vină”, a indicat Pedro Sanchez, fără alte precizări.

Serghei Chemezov apare în special pe listele oligarhilor ruşi sancţionaţi de Statele Unite şi Marea Britanie încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Răspunsul occidental implică blocarea conturilor bancare, vilelor şi navelor de lux ale magnaţilor ruşi. Dar capturile mari, precum câteva iahturi în Franţa şi Italia în ultimele zile, sunt încă destul de rare.

Un mega-iaht cu valoare de 100 de milioane până la 120 de milioane de euro, L'Amore Vero, a fost confiscat joi pe şantierul naval al portului La Ciotat, pe coasta mediteraneană franceză, unde fusese adus pe 3 ianuarie pentru efectuarea unor lucrări de reparaţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3504 secunde