Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu:

„Spionajul american, una din cauzele incidentului dronei interceptate în Marea Neagră”

196
„Spionajul american, una din cauzele incidentului dronei interceptate în Marea Neagră” - 1-1678953578.jpg

Articole de la același autor

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său american, că intensificarea operaţiunilor de spionaj desfăşurate de Statele Unite a fost una din cauzele incidentului din Marea Neagră dintre aviaţia rusă şi o dronă americană, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Cauzele incidentului sunt nerespectarea de către Statele Unite a zonei de zbor restricţionate din cauza desfăşurării operaţiunii militare speciale în Ucraina, precum şi a intensificării activităţilor de informaţii împotriva intereselor Rusiei”, a spus Serghei Şoigu, citat într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, asigurând că Moscova „va reacţiona proporţional” la viitoarele „provocări” americane.

„S-a remarcat că zboruri ale unor drone americane strategice letale în apropierea coastei Crimeei aveau o natură provocatoare şi au creat precondiţii pentru o escaladare a situaţiei din zona Mării Negre”, potrivit comunicatului.

În replică, ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Statele Unite vor continua să zboare „acolo unde permite dreptul internaţional”, la o zi după ce o dronă americană a fost interceptată deasupra Mării Negre de avioane ruse.

„Este responsabilitatea Rusiei ca aeronavele sale militare să zboare într-o maniera profesionistă şi sigură”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Lloyd Austin.

La rândul său, şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a precizat că Washingtonul va analiza datele dronei pentru a stabili faptele exacte şi că el însuşi intenţionează să vorbească cu omologul său rus.

„A fost intenţionat sau nu? Nu ştiu încă. Ştim că interceptarea a fost deliberată. Ştim că a fost un comportament agresiv intenţionat, ştim, de asemenea, că a fost neprofesional şi a fost periculos”, a menţionat generalul american.

În ceea ce priveşte contactul fizic dintre dispozitive, „rămâne de văzut dacă a fost intenţionat sau nu”, a adăugat el.

Este prima data de la începutul conflictului din Ucraina, la 24 februarie 2022, când o ţară NATO, care sprijină Ucraina, recunoaşte că a pierdut echipament operat de ea însăşi în această regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde