Sprijin pentru întreprinderile nou-înființate din Ucraina

219
Sprijin pentru întreprinderile nou-înființate din Ucraina - sprijinde20demilioanedeeuro-1655230034.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat o acțiune ambițioasă, în valoare de 20 de milioane de euro, pentru a sprijini comunitatea de inovare din Ucraina.

Noua inițiativă va sprijini cel puțin 200 de întreprinderi ucrainene nou înființate din domeniul tehnologiei profunde (deep tech), oferind fiecăreia până la 60.000 de euro. În plus, CE va acorda și sprijin nefinanciar, sub formă de servicii de consultanță în afaceri și de stabilire de contacte. Inovatorii ucraineni își vor putea consolida astfel capacitatea de a interacționa cu ecosistemul european de inovare, de a pătrunde pe piețe noi și de a beneficia de instrumentele europene de finanțare.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Deși continuă să lupte împotriva agresiunii militare a Rusiei, este vital pentru Ucraina să privească spre viitor. Această țară are un sector al întreprinderilor nou-înființate foarte dinamic și un mare potențial pentru întreprinderi inovatoare. Este foarte important să menținem această capacitate economică și să le permitem inovatorilor ucraineni din sectorul tehnologic să crească și să se integreze și mai mult în ecosistemul european de inovare. Dorim ca ei să își poată extinde operațiunile pe piețele europene și dincolo de acestea.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5347 secunde