Jean-Claude Juncker, mesaj către Boris Johnson:

"Sprijinul UE pentru Irlanda este neschimbat"

137

Articole recomandate

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis, marți, premierului britanic Boris Johnson că va analiza toate propunerile concrete făcute de acesta cu privire la "plasa de siguranță" irlandeză, dar a subliniat că sprijinul blocului comunitar pentru Irlanda este ferm, transmite Reuters. 


"Președintele Juncker și-a reafirmat disponibilitatea de a lucra constructiv cu prim-ministrul Johnson și să analizeze orice propuneri concrete pe care acesta le poate face, atât timp cât ele sunt compatibile cu Acordul de retragere", a anunțat executivul comunitar după o convorbire telefonică de 20 de minute avută, marți, de cei doi oficiali. 


"Președintele Juncker a subliniat că sprijinul UE27 pentru Irlanda este neschimbat și că UE va continua să fie foarte atentă la interesele Irlandei", a adăugat Comisia Europeană. 


Jean-Claude Juncker a menționat că executivul UE va face tot posibilul pentru a evita un Brexit fără acord, afirmând că decizia privind un asemenea scenariu îi va reveni exclusiv Regatului Unit. 


De partea sa, premierul britanic i-a spus lui Juncker că nu există perspective pentru un Brexit cu acord dacă "plasa de siguranță" irlandeză nu este abolită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde