Sri Lanka va scoate la licitaţie cel mai mare safir albastru natural din lume

266
Sri Lanka va scoate la licitaţie cel mai mare safir albastru natural din lume - srilanka-1639490293.jpg

Articole de la același autor

Cel mai mare safir albastru corindon natural din lume, de 310 kilograme, care a fost găsit într-o mină de pietre preţioase în urmă cu aproximativ trei luni, va fi scos la licitaţie pe piaţa internaţională, au anunțat autorităţile din Sri Lanka.

Supranumită Regina Asiei, nestemata va fi scoasă la vânzare anul viitor. Proprietarii doresc să vândă Regina Asiei pentru a aduce resurse financiare în arhipelag, într-un moment în care ţara se confruntă cu o importantă criză economică provocată de o epuizare a resursei de devize.

„Această nestemată, cântărind peste 310 kilograme, este o descoperire rară. Preconizăm să o scoatem la licitaţie la Dubai, pe 20 ianuarie”, a declarat pentru agenția EFE preşedintele Autorităţii Pietrelor Preţioase din Sri Lanka, Tilak Weerasinghe.

Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o regiune bogată în pietre preţioase. Ratnapura este cunoscută şi sub numele de capitala pietrelor preţioase din această ţară din Asia de Sud, lider mondial în exportul de safire şi de pietre preţioase.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4488 secunde