Stare de alertă în Grecia. Incendiile fac ravagii

216
Stare de alertă în Grecia. Incendiile fac ravagii - incendiigrecia-1473683242.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă că, urmare a incendiilor de vegetație, produse în insula Thasos, autoritățile au instituit stare de urgență, fiind evacuate câteva localități (Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas) și mânăstiri (Arhanghelul Mihail și Sfântul Pantelimon), toate aflate în zona sudică a insulei.

De asemenea, se are în vedere evacuarea localității Theologos, vechea capitală a insulei. Focul a izbucnit sâmbătă, 10 septembrie 2016, în zona a patru localități diferite (Rachoni, Limenaria, Prinos, Aliki), ca urmare a unor trăsnete, și apoi s-a extins în zonele sudice ale insulei, din cauza vântului care suflă intens, în direcția nord-sud. Autoritățile locale au anunțat că circulația rutieră pe ruta de centură a insulei Thasos se desfășoară în condiții normale.

De asemenea, nu sunt dificultăți în ceea ce privește transportul cu ferry-boat-ul între Limenas-Thasos (nordul insulei) și portul Keramoti, aflat pe partea continentală a Greciei.

Nu există pericol imediat, însă situația se poate schimba de la un moment la altul, focul nefiind încă sub control, din cauza vântului puternic.

MAE român recomandă consultarea paginior de Internet www.meteoalarm. eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3294 secunde