STARE DE URGENȚĂ! Furtună violentă în Halkidiki, doi turiști români au murit

507
STARE DE URGENȚĂ! Furtună violentă în Halkidiki, doi turiști români au murit - twitterphotoshowingshellstationd-1562827226.jpg

Articole recomandate

O femeie și un băiat de opt ani, ambii de naționalitate română, au decedat în urma prăbușirii acoperișului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Numărul victimelor se ridică la șase.


Românca în vârstă de 54 de ani și copilul de 8 ani au murit striviți de acoperișul unui restaurant din Nea Plagia luat de rafale de vânt, în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea Halkidiki, în nordul Greciei, unde au avut loc o tornadă, rafale de vânt violente și grindină, au anunțat autoritățile elene.

"Șase turiști au fost uciși, iar cel puțin alte 30 de persoane au fost rănite în această tornadă", a declarat pentru AFP Charalambos Steriadi, un reprezentant al Protecției Civile în nordul Greciei.

Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievați de postul public grec de televiziune ERT.


Alte două persoane, un bărbat de cetățenie rusă și fiul lui în vârstă de doi ani, au murit după ce un copac s-a prăbușit peste ei lângă un hotel din stațiunea balneară Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic.

La Propontida, o localitate situată în apropiere, un cuplu ceh a murit după ce rulota în care se afla a fost luată de vânt.

Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 și 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

"Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin așa ceva", a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. "A fost dintr-odată, atât de brusc".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.148 secunde