Stare de urgență în Rusia după invazia lupilor

1104
1
Stare de urgență impusă în Republica siberiană Sakha, după constatarea unei invazii de circa 3.500 de lupi, care au atacat mai multe turme de reni ale păstorilor

Autoritățile din Moscova au organizat, astfel, o amplă vânătoare a animalelor, despre care se preconizează că va dura aproximativ trei luni și care va începe la 15 ianuarie, scrie BBC, în ediția electronică.

Rușii oferă și o recompensă grasă pentru cei care reușesc să ucidă cei mai mulți lupi - un milion de ruble, echivalentul a 25.000 de euro.

Specialiștii explică fenomenul, spunând că lupii au ieșit din păduri și au început să atace turmele de reni din cauza împuținării drastice a iepurilor de munte din zonă. Până în prezent, lupii au atacat doar animalele, nu și oamenii.

Sezonul de vânătoare de lupi a fost prelungit, în această zonă, pentru tot anul. Ținta vânătorilor este să reducă populația de lupi de la 3.500, cât sunt acum, la 500.

Comentează știrea

am
9 ianuarie 2013
aiurea lupi!

maidanezi ajunsi in salbaticie si inmultiti nestingherit. De unde atitia lupi, cand isi taie padurile in dreaci? Noi cand dam liber la vanatoare?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3457 secunde