Stat Islamic a preluat controlul asupra taberei de refugiați din sudul Damascului

148
Stat Islamic a preluat controlul asupra taberei de refugiați din sudul Damascului - atac-1460990531.jpg

Articole recomandate

Gruparea Stat Islamic (SI) a preluat luni controlul mai multor puncte din interiorul taberei de refugiați palestinieni Al-Yarmuk, la sud de capitala Siriei, Damasc, în urma luptelor cu Frontul al-Nusra, ramura siriană a mișcării al-Qaida, transmite agenția EFE citată de Agerpres.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziția moderată siriană, SI a cucerit zona unde să află compania de electricitate de la Al-Yarmuk, sediul consiliului local, precum și alte perimetre din apropiere.

Același ONG mai semnalează că armata siriană a lansat proiectile asupra mai multor puncte din acea zonă. SI a pornit cu un an în urmă o ofensivă pentru cucerirea taberei de la Al-Yarmuk, situată la numai cinci kilometri de centrul Damascului.

Conform Agenției ONU pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA), în tabără s-ar afla în prezent circa 10.000 de civili. Această agenție a avertizat asupra consecințelor grave pe plan umanitar ce le-ar putea avea confruntările armate care se desfășoară de pe 6 aprilie între grupările extremiste, în lupte fiind folosit inclusiv armamentul greu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1429 secunde