Stat Islamic, acuzată de comiterea unui atac cu arme chimice în nordul Irakului

99
Stat Islamic, acuzată de comiterea unui atac cu arme chimice în nordul Irakului - stat-1439534558.jpg

Articole recomandate

Militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic au atacat combatanți kurzi cu arme chimice, în apropierea orașului Erbil, situat în nordul Irakului, anunță Ministerul german al Apărării, relatează B1.ro

"A avut loc un atac cu armament chimic; membri ai milițiilor kurde (peshmerga) au fost răniți, având iritații ale căilor respiratorii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

"Grupul terorist Stat Islamic se pare că a utilizat clor împotriva unor membri ai serviciilor de securitate kurde", a comunicat armata germană.

Rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului și din nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".

Gruparea extremistă este considerată ca "operațional emergentă" în Afganistan, a explicat generalul Wilson A. Shoffner, membru al statului-major al operațiunii NATO "Resolute support", care a adăugat că aceasta acționează "în diverse părți ale țării", dar "nu credem să-și poată coordona operațiunile în mai multe locuri deodată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4609 secunde