Stat Islamic execută public un bărbat acuzat că a ajutat armata siriană

109
Stat Islamic execută public un bărbat acuzat că a ajutat armata siriană - stat-1419084271.jpg

Articole recomandate

Gruparea Stat Islamic (SI) a executat în public, în nordul Siriei, un bărbat acuzat că a amplasat dispozitive de urmărire pentru a ghida forțele aeriene, a anunțat sâmbătă centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste, SITE.
Difuzată de SITE, înregistrarea video a grupării extremiste arată un bărbat legat de o cruce și stând în picioare pe capota unei mașini care circulă prin fața unui număr foarte mare de persoane.
O imagine statică arată apoi un membru al SI în spatele omului care îi pune cuțitul la gât. Execuția propriu-zisă, care a avut loc în provincia Alep potrivit SITE, nu este prezentată.
SI a afirmat că 190 de persoane au murit în raidurile aviației pe care bărbatul a ghidat-o cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire.
În octombrie și noiembrie, forțele aeriene și-au intensificat raidurile în zonele controlate de SI și alte grupări rebele, potrivit Mediafax.ro.
În 40 de zile, circa 2.000 de raiduri s-au soldat cu peste 500 de morți, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală care dispune de o rețea de militanți și surse medicale pe teren.
La 25 noiembrie, raidurile au vizat în special orașul Raqa (est), "capitala" SI, provocând moartea a 95 de persoane. Bombardamentele aeriene au vizat și islamiștii din provincia Alep, pe care aceștia o controlează în mare măsură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9655 secunde