Statele Unite aprobă vânzarea a opt avioane F-16 către Bulgaria

110
Statele Unite aprobă vânzarea a opt avioane F-16 către Bulgaria - suaavioane-1649181840.jpg
Statele Unite au aprobat vânzarea a opt avioane de luptă F-16 către Bulgaria pentru a întări securitatea acestui membru NATO, în contextul războiului din Ucraina.

Într-un comunicat, Departamentul de Stat al SUA a transmis că a notificat Congresul Statelor Unite despre intenţia de a vinde Bulgariei aceste avioane de vânătoare, precum şi muniţii, contra sumei de 1,67 miliarde de dolari.

Potrivit diplomaţiei SUA, vânzarea de F-16 va îmbunătăţi capacitatea Bulgariei de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, permiţând forţelor aeriene bulgare să desfăşoare, în mod regulat, avioane de luptă moderne în regiunea Mării Negre.

Întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice face parte din strategia Washingtonului de a răspunde invaziei ruse în Ucraina.

Această vânzare ar putea relansa speculaţiile despre transferul în Ucraina al aeronavelor de luptă de fabricaţie sovietică pe care le deţine Bulgaria. Pentagonul pare să respingă această pistă. Purtătorul său de cuvânt, John Kirby, întrebat despre acest subiect, a îndemnat să nu se tragă astfel de concluzii. „Ar fi o interpretare greşită”, a asigurat el, scrie Agerpres.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4093 secunde