Statele Unite au anulat vizele a peste 1.000 de studenți și cercetători chinezi

104
Statele Unite au anulat vizele a peste 1.000 de studenți și cercetători chinezi - steag-1599725658.jpg

Articole recomandate

Guvernul american a revocat începând din iunie vizele a peste 1.000 de cetăţeni chinezi din motive de securitate naţională, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit DPA, preluată de Agerpres.


Vizele au fost revocate pe baza unei proclamaţii prezidenţiale de la 29 mai de a suspenda intrarea în SUA a unor studenţi şi cercetători chinezi consideraţi a reprezenta un risc de securitate.


"Proclamaţia protejează securitatea naţională a SUA prin limitarea abilităţi (Chinei) de a trimite studenţi şi cercetători chinezi în SUA pentru a fura tehnologii, proprietăţi intelectuale şi informaţii americane pentru a dezvolta capabilităţi militare avansate", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.


"Studenţii şi cercetătorii universitari de mare risc declaraţi neeligibili prin această proclamaţie reprezintă un mic subgrup din numărul total de studenţi şi universitari chinezi care vin în SUA", se adaugă în comunicat.


"Continuăm să primim cu bucurie studenţi şi universitari legitimi din China care nu promovează ţelurile Partidului Comunist Chinez de dominaţie militară", a mai precizat Departamentul de Stat.


Anunţul vine la o săptămână după ce secretarul de stat Mike Pompeo a spus că diplomaţii chinezi de nivel înalt vor avea nevoie de aprobarea guvernului american pentru a vizita campusuri universitare şi pentru a se întâlni cu oficiali locali.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9141 secunde