Statele Unite au aprobat vaccinul anti-coronavirus al Pfizer

453
Statele Unite au aprobat vaccinul anti-coronavirus al Pfizer - vaccin-1607758720.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au anunțat că au autorizat folosirea vaccinului anti-coronavirus produs de Pfizer, primele inoculări urmând să aibă loc zilele următoare, transmite Reuters.


Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat autorizația pentru folosirea de urgență a vaccinului dezvoltat de firma americană împreună cu partenerul să german BioNTech, care a arătat în testele de fază avansată o eficiență de 95% în prevenirea Covid-19.


Vaccinul poate fi administrat persoanelor peste 16 ani, potrivit producătorilor săi.


Angajații din sistemul de sănătate și persoanene în vârstă aflate în centrele de îngrijire urmează să fie printre primii vaccinați cu cele 2,9 milioane de doze ce vor fi administrate anul acesta.


Autoritățile sanitare, firmele de curierat, spitalele și farmaciile se pregăteau deja de campania de inoculare. Pfizer spune că va începe imediat expedierea produsului, iar sistemele sanitare de stat intenționează să înceapă inoculările de luni, 14 decembrie.


Guvernul vrea să accelereze vaccinările în următoarele săptămâni și luni, mai ales dacă și vaccinul Moderna va fi aprobat rapid.


Un grup consultativ al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA se va întruni sâmbătă pentru a face recomandarea decisivă privind administrarea la grupuri precum adolescenții de 16 ani sau femeile însărcinate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.635 secunde