Statele Unite condamnă violențele din Egipt

1081
Statele Unite condamnă violențele din Egipt - egipt-1359469118.jpg
Statele Unite au condamnat cu putere violențele care au loc în Egipt și i-au îndemnat pe egipteni să participe la un dialog pașnic.

"Condamnăm cu putere violențele care au loc în mai multe orașe egiptene", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney. "Dorim ca toți egiptenii să se exprime în mod pașnic și ca liderii egipteni să spună în mod clar că violența nu este acceptabilă", a adăugat el, într-o conferință de presă. 


Omologul său de la De-partamentul de Stat, Victoria Nuland, a cerut ca autori-tățile egiptene să îi "aducă în fața justiției pe cei care se fac vinovați de morți și răni-rea unor persoane, indiferent dacă au fost provocate de către manifestanți sau po-liție".

Statele Unite au "constatat totodată cu plăcere că președintele Mohamed Morsi și Guvernul său au reiterat apelul la dialog național", care a fost respins de principala coaliție a opoziției egiptene.

Violențe sângeroase afectează Egiptul de câteva zile, după marcarea a doi ani de la începutul revoltei împotriva regimului fostului președinte Hosni Mubarak și pe fondul nemulțumirii față de actualul președinte Mohamed Morsi, care provine din cadrul mișcării Frații Musulmani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4426 secunde