Statele Unite evaluează riscurile legate de scurgerea unor documente clasificate

1944
Statele Unite evaluează riscurile legate de scurgerea unor documente clasificate - 1-1681112782.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite încearcă să evalueze riscurile legate de scurgerea unor documente clasificate, care se referă în special la invazia rusă a Ucrainei, pentru securitatea lor naţională, a anunţat Pentagonul, relatează agenţia AFP.

Această scurgere de documente secrete, dezvăluită săptămâna trecută de New York Times, priveşte în special evaluări şi rapoarte ale serviciilor americane de informaţii legate de războiul din Ucraina, dar şi de aliaţii Statelor Unite.

„A fost lansată o cooperare între agenţii pentru a evalua impactul pe care scurgerea acestor documente fotografiate îl poate avea asupra securităţii naţionale şi asupra aliaţilor şi partenerilor noştri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Aceste documente care au fost difuzate pe reţelele sociale s-ar putea dovedi nepreţuite pentru Moscova, dezvăluind măsura în care serviciile de informaţii americane au penetrat părţi ale aparatului militar rus, analizează presa americană.

Ministerul Justiţiei, care a deschis o anchetă, încearcă să identifice sursa scurgerilor şi examinează în continuare validitatea documentelor difuzate.

Potrivit jurnalului Washington Post, citând responsabili americani, unele par să fi fost falsificate, dar majoritatea corespund rapoartelor CIA care circulă la Casa Albă, Pentagon sau Departamentul de Stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6905 secunde