Statele Unite reiau ajutoarele militare pentru Ucraina

169
Statele Unite reiau ajutoarele militare pentru Ucraina - statele-1568413160.jpg
Guvernul Statelor Unite a deblocat un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, au anunțat, joi, senatori din Comisia pentru Alocări Bugetare, potrivit Reuters. 


Anterior, parlamentari din ambele partide - Republican și Democrat - reprezentate în Congresul SUA își exprimaseră nemulțumirea față de faptul că fonduri aprobate de Congres erau blocate de Casa Albă. Senatorii au aflat că administrația condusă de președintele Donald Trump a deblocat ajutorul miercuri noaptea, cu doar câteva ore înainte de dezbaterea în comisie a unui amendament la o lege privind cheltuielile militare prin care ar fi fost interzise pe viitor astfel de obstrucționări. 
Trump a mai avut conflicte cu Congresul, inclusiv cu colegi din Partidul Republican, din cauza practicii executivului american de a ocoli deciziile legislativului și de a aloca fonduri pentru a-și finanța propriile inițiative politice, reamintește Reuters. Mai mulți republicani și democrați au declarat că se așteaptă la aprobarea în Congres a unor legi care să reinstituie ajutorul pentru Ucraina, dacă administrația nu eliberează fondurile respective. 


Ajutorul american este destinat sprijinirii Ucrainei în lupta cu separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova, după ce Rusia a anexat Crimeea, teritoriu ucrainean, în 2014. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1986 secunde