"Statele Unite vor continua pe calea diplomației cu Moscova în privința Ucrainei până când vor porni tancurile".

89

Articole recomandate

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei, iar Ucraina a cerut o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste, scrie digi24.ro



Republica Populară Lugansk va cere Ucrainei să retragă voluntar trupele din regiunea Lugansk, întrucât acest teritoriu, conform constituției LPR, aparține Lugansk, a declarat Dmitri Horoșilov, vicepreședintele parlamentului LPR, potrivit agenției Interfax.

„În cadrul legislației republicilor noastre, există o lege privind frontierele de stat, care prevede clar că teritoriul Republicii Populare Lugansk este teritoriul fostei regiuni Lugansk. Trebuie să facem apel la Ucraina să-și retragă trupele în mod voluntar”, a declarat Horoșilov.

Acesta a amenințat că dacă Ucraina nu se va conforma, „se va lua o decizie care va permite stabilirea păcii și restabilirea integrității teritoriale”.

Uniunea Europeană urmează să anunțe, în după-amiaza zilei de marți, primele sancțiuni care vor fi impuse Rusiei ca rezultat al deciziei acesteia de a încălca dreptul internațional prin recunoașterea independenței regiunilor separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, a anunțat șeful diplomației europene, Josep Borrell.


 Întâlnirea dintre președinții american lu rus, asupra căreia Joe Biden fusese de acord în principiu, ar putea să nu mai aibă loc după ce Rusia a declarat independența celor două regiuni separatiste din Ucraina, a declarat un oficial al administrației americane, potrivit Reuters. De asemenea, SUA ar putea anunța noi sancțiuni.

Oficialul citat a mai spus că Statele Unite vor continua pe calea diplomației cu Moscova în privința Ucrainei „până când vor porni tancurile”. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.37 secunde