Statuia Regelui Mihai I, dezvelită la Sinaia, la 100 de ani de la nașterea fostului suveran

229
Statuia Regelui Mihai I, dezvelită la Sinaia, la 100 de ani de la nașterea fostului suveran - statuiaregelui-1635177936.jpg

Articole de la același autor

Statuia Regelui Mihai I a fost dezvelită la Sinaia, luni, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea fostului suveran.


Potrivit Realitatea.net, statuia din bronz, în mărime naturală, îl reprezintă pe Regele Mihai I în uniforma de mareşal al Armatei Române. Monumentul este amplasat pe Bulevardul Carol I, care traversează staţiunea Sinaia. Statuia a fost dezvelită de Majestatea Sa, Principesa Margareta, custodele coroanei, împreună cu primarul oraşului Sinaia.

Luni, 25 octombrie 2021, la împlinirea a o sută de ani de la nașterea suveranului, la Sinaia a fost dezvelită statuia Regelui Mihai I. Ceremonia a avut loc în centrul orașului, în parcul de vizavi de Primăria Sinaia, la ora 11.00. Au participat reprezentanți ai autorităților centrale, locale, membri ai societății civile, ai Armatei României și ai Bisericii Ortodoxe Române.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și primarul orașului Sinaia, dl Vlad Oprea, au dezvelit statuia, în aplauzele celor prezenți. Au luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu și Altețele Lor Regale Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria, a transmis Casa Regală.


La ceremonie au asistat și au luat cuvântul Președinta Senatului României, Anca Dragu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, reprezentantul special al Guvernului, Alexandru Muraru.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5829 secunde