Statul Islamic a distrus cu buldozerele o mănăstire din Siria

103
Statul Islamic a distrus cu buldozerele o mănăstire din Siria - stat-1440141365.jpg

Articole recomandate

Gruparea Statul Islamic a distrus o mănăstire din provincia Homs din centrul Siriei, într-un oraș localizat strategic și pe care jihadiștii îl controlează de la începutul acestei luni, a anunțat joi organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Agerpres.ro.

Jihadiștii au transferat de asemenea zeci de creștini capturați în timpul ofensivei lor într-un loc din apropierea bastionului său din nord-estul Siriei, a precizat OSDO, cu sediul la Londra.

Membrii SI au folosit buldozere pentru a distruge mănăstirea situată în orașul Qaryatain, pe care l-au capturat la începutul lunii august, a adăugat OSDO, precizând că avioanele de luptă ale guvernului sirian încă bombardează zona la două săptămâni după ce jihadiștii au pus mâna pe oraș.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care leagă orașul antic Palmira de Munții Qalamoun, de-a lungul graniței cu Libanul.

Statul Islamic câștigă teren în zonele deșertice la est și sud de Homs, după ce a capturat Palmira în luna mai.

Armata siriană a lansat o amplă contraofensivă pentru a recaptura orașul, situat într-o regiune unde sunt localizate câteva din cele mai mare câmpuri gazeifere din Siria, însă până acum nu a înregistrat progrese semnificative.

Jihadiștii au luat prizonieri 230 de persoane, dintre care zeci de familii de creștini, după ce au capturat Qaryatain, a relatat atunci OSDO.

Dintre cei răpiți, 48 au fost eliberați, iar 110 au fost transferați în provincia Raqqa, a cărei capitală, orașul cu același nume, este bastionul jihadiștilor din Siria, a precizat joi organizația.

Creștinii ar fi fost obligați să aleagă între a se converti la islam sau a plăti 'jizya', o taxă pentru non-musulmani, a adăugat OSDO, citând "surse bine informate".

Nu se știe nimic despre soarta celorlalte 70 de persoane capturate de SI după ocuparea orașului Qaryatain. Printre prizonieri s-ar număra 45 de femei și 19 copii, inclusiv 11 familii, potrivit OSDO, care monitorizează violențele din războiul civil din Siria printr-o amplă rețea de surse de pe teren.

Jihadiști ai Statului Islamic au decapitat un reputat arheolog în orașul antic sirian Palmira și i-au atârnat trupul de o coloană într-o piață din centrul sitului istoric, a anunțat marți șeful pentru antichități din Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde