Statul Islamic eliberează 37 de creștini asirieni

149
Statul Islamic eliberează 37 de creștini asirieni - stat-1446910576.jpg

Articole recomandate

Treizeci și șapte de creștini asirieni, răpiți în luna februarie de gruparea jihadistă Statul Islamic în nord-estul Siriei, au fost eliberați, au anunțat sâmbătă organizații neguvernamentale, citate de AFP.



'Gruparea teroristă Statul Islamic a eliberat 37 de persoane pe care le răpiseră la 23 februarie în timpul ocupării localităților asiriene de pe fluviul Khabur în provincia Al-Hassakeh', a indicat Observatorul Asirian pentru Drepturile Omului.

Creștinii eliberați — 27 de femei și 10 bărbați — majoritatea dintre aceștia fiind persoane în vârstă, au sosit sâmbătă dimineața în localitatea asiriană Tal Tamer, situată în zonele controlate de Statul Islamic în apropierea orașului Al-Hassakeh, a precizat organizația.

Aceste persoane fac parte dintr-un grup de peste 200 de membri ai acestei comunități răpiți în februarie de jihadiști în timpul ofensivei lor în nord-estul Siriei. În luna august, Statul Islamic a eliberat 22 dintre ei.

O altă organizație, Rețeaua Asiriană pentru Drepturile Omului, a anunțat de asemenea eliberarea celor 37 de creștini asirieni, precizând că persoanele eliberate sunt originare din localitățile Tal Shamiram și Tal Jazira, în nordul provinciei Al-Hassakeh.

La sfârșitul lunii mai, forțele kurde au preluat controlul în 14 localități creștine asiriene, ocupate în februarie de jihadiști.

Potrivit Observatorului asirian, eliberarea celor 37 de creștini asirieni este 'rezultatul negocierilor și eforturilor depuse de Biserica Asiriană a Răsăritului din orașul Al-Hassakeh'.

Asirienii sunt una din cele mai vechi comunități indigene din regiune, rădăcinile lor fiind vechi de aproape 2.000 de ani. Înainte de conflictul izbucnit în Siria în 2011, circa 30.000 de asirieni trăiau în această țară, majoritatea în provincia Al-Hassakeh.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2305 secunde