Statul Islamic îi îndeamnă pe turci să îl înlăture de la putere pe președintele Recep Tayyip Erdogan

111
Statul Islamic îi îndeamnă pe turci să îl înlăture de la putere pe președintele Recep Tayyip Erdogan - receptayyiperdogan-1439910328.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei a devenit ținta teroriștilor din Statul Islamic. Printr-o înregistrare video, organizația îndeamnă poporul turc să îl înlăture de la putere pe președintele "trădător" Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză că a vândut Turcia "americanilor și ateilor kurzi", informează B1.ro.

Mesajul este o reacție la bombardamentele Turciei împotriva pozițiilor islamiste din Siria și la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane.

"Poporul turc trebuie să se revolte împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan care a vândut jumătate de țară americanilor și jumătate ateilor kurzi. (...) Poporul turc trebuie să inițieze cât mai curând războiul împotriva ateilor și oamenilor de afaceri care asupresc musulmanii din Turcia", se arată în mesajul transmis de un "emir" al rețelei teroriste Stat Islamic care vorbește în limba turcă.

În înregistrarea video, Statul Islamic prezintă imagini cu Recep Tayyip Erdogan alături de președintele SUA, Barack Obama, precum și secvențe cu Abdullah Ocalan, liderul organizației insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Pe 24 iulie, Turcia a lansat o operațiune "antiteroristă", atacând poziții militare kurde din Irak și militanți ai rețelei sunnite Stat Islamic, în Siria. Raidurile au avut loc ca reacție la atacul terorist din orașul Suruc, soldat cu 32 de morți și revendicat de Statul Islamic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde