Statul Maldive a decis să se retragă din organizația Commonwealth, a fostelor colonii britanice

182
Statul Maldive a decis să se retragă din organizația Commonwealth, a fostelor colonii britanice - maldive-1476458695.jpg

Articole recomandate

Insulele Maldive au comunicat retragerea din cadrul Comunității Națiunilor, numită în mod uzual, Commonwealth, din cauza criticilor din partea organizației în privința autoritarismului și corupției din acest mic stat insular, informează romanialibera.ro.

Comunitatea Națiunilor este o organizație formată din 53 de state, majoritatea foste colonii britanice. Insulele Maldive au anunțat că vor părăsi organizația, care anunțase anterior suspendarea statului maldivian.

"În mod regretabil, Commonwealth-ul nu a recunoscut progresul și realizările întreprinse de Insulele Maldive în cultivarea unei culturi democratice în interiorul statului și în consolidarea instituțiilor democratice", conform unei declarații a Ministerului de Externe.

"Grupul de acțiune Commonwealth pare să fie convins că Maldive, din cauza înaltei reputații de care statul se bucură pe plan internațional și poate și a faptului că este o țară mică căreia îi lipsește puterea materială, ar putea fi un obiect vulnerabil care poate fi exploatat", potrivit aceluiași comunicat al Ministerului de Externe.

Maldive a devenit în anul 2008 un stat democratic cu un sistem politic pluripartid. În ultimii ani au escaladat însă îngrijorările în privința încălcării drepturilor omului, corupției, libertății judiciare și detenției oponenților politici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6052 secunde