PROIECT

Statul român ar putea deconta repatrierea românilor în state UE!

1384
Statul român ar putea deconta repatrierea românilor în state UE! - fondrepatrierebun1442854743-1555233886.jpg
Doi deputați din PMP au depus, la Senat, un proiect legislativ prin care statul român ar putea deconta procedurile de repatriere pentru cetățenii români decedați pe teritoriul Uniunii Europene. Prevederile inițiativei se vor aplica cetățenilor cu venituri care nu depășesc un salariu mediu net.


Statul român ar putea deconta repatrierea cetățenilor români decedați pe teritoriul UE, la cererea familiei, informează auoritățile române.

Prevederile prezentei legi se aplică doar cetățenilor români care înregistrează venituri care nu depășesc contravaloarea salariului mediu net, raportat de Institutul de Statistică la momentul decesului.


Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne vor redacta mormele metodologice pentru punerea în aplicare a acestei legi, în maxim 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial", arată propunerea legislativă privind decontarea de către statul român a procedurilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul UE.

Inițiatorii, deputații PMP, Doru Petrișor Coliu și Petru Movilă, precizează că cetățenii români nu își pot permite, în majoritatea cazurilor, să aducă în țară o persoană apropiată, decedată în străinătate, deoarece costurile pentru repatrerea acestuia sunt prea mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde