Steagul UE, dat jos de pe Arcul de Triumf din Paris, după protestele extremiştilor de dreapta

97
Steagul UE, dat jos de pe Arcul de Triumf din Paris, după protestele extremiştilor de dreapta - steagdatjos-1641223679.jpg

Articole de la același autor

Un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene, arborat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea, de către Franţa, a preşedinţiei Consiliului UE, a fost dat jos în urma criticilor şi protestelor politicienilor de extremă dreaptă din această ţară, informează BBC.

Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, a spus că înlocuirea, de pe Arcul de Triumf, a drapelului Franţei cu cel al UE reprezintă un atac la adresa identităţii naţionale.

Un oficial guvernamental francez a spus că respectiva decizie - de înlocuire a steagului naţional cu cel al UE - a fost doar una temporară.

Le Pen, care va candida la alegerile prezidenţiale din Franţa în luna aprilie 2022, a declarat că va depune o plângere la Consiliul de Stat - instanţa supremă de justiţie din Franţa.

În același timp, Le Pen a calificat înlăturarea steagului UE drept o victorie provocată de punerea de presiune asupra guvernului francez.

Un alt reprezentant al extremei drepte franceze, Eric Zemmour, care candidează independent la alegerile prezidenţiale din aprilie 2022, a calificat drept scandaloasă arborarea steagului UE pe Arcul de Triumf.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde