Studiu: Vapatul, mai puțin dăunător decât fumatul

260
Studiu: Vapatul, mai puțin dăunător decât fumatul - vap-1665410356.jpg
Studiul realizat de Office for Health Improvement and Disparities, agenție a Ministerului Sănătății din Marea Britanie, susține că, deși nu lipsite total de riscuri, țigările electronice prezintă doar o mică fracțiune din riscurile asociate consumului de țigări clasice. Mai mult, vapatul constituie principalul ajutor folosit de persoanele care vor să renunțe la fumat, potrivit Gândul


Ediția din 2022 a acestui studiu, realizată de un consorțiu de cercetători condus de către King’s College, este și cea mai comprehensivă din toată seria de studii, fiind focusată pe potențialele riscuri ale vapatului. Concluziile studiului, în linie cu cercetările anterioare, confirmă faptul că vapatul este mult mai puțin dăunător decât fumatul. În plus, studiul confirmă faptul că țigările electronice constituie o metodă de bază în lupta împotriva fumatului.

Principalele concluzii ale studiului sunt:

--Pe termen scurt și mediu, țigara electronică prezintă doar o mică fracțiune din riscurile asociate consumului de țigări clasice.

Nu există o creștere semnificativă a toxicității în urma expunerii la vaporii emiși de țigările electronice, deci nu există risc de -”fumat pasiv”.

Vapatul nu e totuși lipsit total de riscuri, în special pentru persoanele care nu au mai fumat niciodată.

-Prevalența vapatului între tinerii (1,7% ) sau adulții( 0,7%,) care nu au fumat niciodată este foarte redusă, vapatul nu funcționează ca ”poartă de intrare” către fumat.

-Țigările electronice sunt cea mai eficientă metodă de renunțare la fumat, cu o rată de succes de 64,9%, prin comparație cu 58,6% pentru persoanele care au încercat alte metode

-Nu există dovezi științifice referitoare la vreun risc prezentat de folosirea diverselor arome în e-lichide


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Iunie 2022
Stire din Social : Cum combate OMS fumatul
Pagina a fost generata in 0.4614 secunde