Video SUA, ATAC DEVASTATOR ÎN AFGANISTAN! AU LANSAT CEA MAI PUTERNICĂ BOMBĂ DIN ISTORIE / FOTO - VIDEO

6218
SUA, ATAC DEVASTATOR ÎN AFGANISTAN! AU LANSAT CEA MAI PUTERNICĂ BOMBĂ DIN ISTORIE / FOTO - VIDEO - bomba270699900-1492109393.jpg

Articole recomandate

Armata Statelor Unite a lansat cea mai puternică bombă non-nucleară în Afganistan după ce a localizat locurile unde se ascundeau membrii ISIS. Potrivit Daily Mail, bomba este de tipul GBU-43, iar raza sa de acțiune este de 300 de metri. Arma letală a primit supranumele de "Mama Bombelor".






Totodată, Pentagonul a confirmat atacul lansat de forțele militare americane în provincia Nangarhar din Afganistan.




"Este prima dată când acest tip de bombă a fost utilizată în luptă prin lansarea dintr-un avion MC-130", a declarat Adam Stump, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de site-ul agenției Reuters.



Sursa citată precizează că aceasta este prima acțiune militară de acest gen în care a fost folosită bomba uriașă.

Dispozitivul exploziv GBU-43, cunoscut informal drept "mama tuturor bombelor", este de tip termobaric, utilizând oxigenul din aer pentru a produce o undă de presiune și căldură extrem de puternică. Bomba conține 11 tone de explozibil.




Organizația teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului și în sud-estul Afganistanului, unde a instituit "un califat".








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5279 secunde