Conform surselor EurActiv.com

SUA au început transferul de arme nucleare din Turcia în România!

459
4
SUA au început transferul de arme nucleare din Turcia în România! - sua-1471520007.jpg

Articole recomandate

SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara, afirmă EurActiv.com, citând două surse independente, același portal precizând că MAE român dezminte cu fermitate informația.

Potrivit uneia din surse, transferul pune numeroase probleme din punct de vedere tehnic și politic. "Nu este simplu să muți 20 de focoase", a declarat sursa, sub rezerva anonimatului.

O altă sursă a declarat pentru EurActiv.com că relațiile dintre SUA și Turcia s-au deteriorat în așa măsură în urma tentativei de puci din luna iulie, încât Washingtonul nu mai are încredere în Ankara pentru a găzdui aceste arme. Armele americane sunt în curs de a fi transferate la baza aeriană de la Deveselu din România, a afirmat sursa.

Ministerul român al Afacerilor Externe a dezmințit cu fermitate informația conform căreia România a devenit gazdă pentru arme nucleare americane. "Ca răspuns la solicitarea dvs., MAE român dezminte cu fermitate informația la care ați făcut referire", a comunicat în scris un purtător de cuvânt al instituției, conform EurActiv.

Potrivit unei relatări recente a Simson Center, circa 50 de arme nucleare tactice au fost staționate din perioada Războiului Rece la baza aeriană de la Incirlik, situată la aproximativ 100 km de granița cu Siria.

În timpul puciului eșuat, la Incirlik a fost tăiată furnizarea de electricitate, iar guvernul turc a interzis avioanelor americane să mai decoleze sau aterizeze. În cele din urmă, comandantul bazei a fost arestat și acuzat de implicare în puci.

În ce măsură SUA ar fi putut menține controlul asupra acestor arme în eventualitatea unui conflict civil prelungit în Turcia este o întrebare fără răspuns, mai scrie Simson Center.

La baza de la Deveselu, situată în apropiere de Caracal, a fost amplasat un scut antirachetă american, ceea ce a înfuriat Rusia, amintește portalul EurActiv. 

Comentează știrea

blustar
19 august 2016
Draga Romanie Draga

Draga Romanie Chiar meriti sa fi vanduta la americani pe gratis?? La teroristi sa le dai dreptul in centrul Bucurestiului la o moschee sa fie tinta atacurilor teroriste?Ai mai pierdut din vegetatia naturala si din oxigen pur vanzandute la IKEA cu 12.500 de hectare.Gata sau vandut locurile comerciale din toata Romania acuma incep sa se vanda padurile pentru a se imbogatii strainii investitori promitandu-ti un loc de munca? Ce faci Draga Romanie cu paduri, munti si stejari inalti frumosi ca si muntii Libanului? Dobrogea Scumpa si frumoasa cu Delta in mijlocul naturii nu te doare inima sa intre americanii poluati cu virusi si bacterii otravitoare? Draga Dobrogea vrei sa fi transformata intr-o adevarata FUKUSHIMA? Nu mai ai multe pana o sa ajungem un

Doru
19 august 2016
Semne bune !

Romania devine mai interesanta si mai importanta pentru Occident . Gazduirea focoaselor nucleare va creste valoarea armatei romane si implicit atentia pe care o vor arata europenii Romaniei . ,,Romania si Polonia cele mai sigure tari pentru NATO''.

stela
19 august 2016
doar acum

Nu lasa aceasta oportunitate sa treaca pe langa tine!!! Sta in puterea ta sa iti schimbi viata! Acceseaza: http://www.griext5.accesrapid.ro

Murphy
29 august 2016
Doar SUA

SUA si numai SUA ne poate aduce Moldova inapoi, cu tact si mare rabdare, si cand va fi momentul prielnic, hop, hop,hop, si Moldova este inapoi la Romania, la patria mama.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.34 secunde