SUA avertizează Rusia că apropierea de China nu va atenua consecinţele invadării Ucrainei

204
SUA avertizează Rusia că apropierea de China nu va atenua consecinţele invadării Ucrainei - sua2-1643988722.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat al SUA a avertizat, joi, Rusia că o relaţie mai strânsă între Moscova şi Beijing nu va compensa consecinţele unei invazii a Ucrainei şi va face economia rusă şi mai fragilă, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a mai spus, într-un briefing de presă, că Statele Unite au o serie de instrumente pe care le pot utiliza dacă observă companii străine, inclusiv din China, că încearcă să se sustragă sau să ocolească acţiunilor americane de control al exporturilor.

Declaraţia lui Price survine după ce Ministerul chinez de Externe a anunţat că Rusia şi China şi-au coordonat poziţiile cu privire la Ucraina în cadrul unei întâlniri care a avut loc, joi, la Beijing, între miniştrii de externe ai celor două ţări.

Price s-a referit la avertismentele SUA cu privire la consecinţele economice şi financiare care ar afecta Rusia dacă aceasta ar decide să invadeze Ucraina.

„Dacă Rusia crede că va fi în măsură să atenueze unele din aceste consecinţe printr-o relaţie mai strânsă cu China, nu este cazul. În fapt, asta va face mai fragilă economia Rusiei, în multe privinţe. Dacă îţi refuzi capacitatea de a tranzacţiona cu Occidentul, de a importa din Occident, din Europa, din Statele Unite, îţi vei degrada în mod semnificativ capacitatea productivă şi potenţialul inovator”, a spus Price.

Oficialul american a mai declarat că secretarul de stat Antony Blinken şi ministrul chinez de externe Wang Yi au avut, săptămâna trecută, o discuţie extinsă cu privire la potenţialele implicaţii ale acţiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

XXX

SUA au declarat, joi, că au dovezi că Moscova intenţionează să filmeze un fals atac ucrainean asupra Rusiei pe care îl va folosi ca pretext pentru a invada Ucraina, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, relatează AFP.

„Credem că Rusia ar putea produce o înregistrare video de propagandă foarte violentă, care ar arăta cadavre şi persoane care joacă rolul de persoane îndoliate, precum şi imagini cu locuri distruse cu echipamente militare ucrainene sau occidentale”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferinţe de presă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4419 secunde