SUA: Barack Obama și Hillary Clinton, vizați de două anchete parlamentare

142
SUA: Barack Obama și Hillary Clinton, vizați de două anchete parlamentare - suabarackobama-1508934246.jpg

Articole recomandate

Aleșii republicani au anunțat, ieri, deschiderea a două noi anchete parlamentare, una ce îl vizează pe fostul președinte democrat Barack Obama, iar cealaltă pe fosta candidată democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, care se adaugă mai multor investigații în desfășurare în capitala americană, transmite AFP.

Prima din aceste noi anchete vizează să facă lumină asupra deciziei FBI și Ministerului Justiției, din campania prezidențială din 2016, de a nu o urmări pe cea care atunci era candidat, în dosarul utilizării unui server privat pentru trimiterea de e-mailuri, în perioada când ocupa funcția de Secretar de Stat.

Cea de-a doua investigație are în vedere o decizie luată, în 2013, de administrația Obama, care a constat în aprobarea vânzării grupului minier canadian "Uranium One" către societatea rusă "Rosatom". Această decizie, adoptată după ce grupul respectiv ar fi făcut mai multe donații Fundației Clinton a fostului președinte Bill Clinton, a avut ca și consecință faptul că 20% din stocurile americane de uraniu au intrat pe mâna Rosatom.

Aceste anchete intervin în momentul în care republicanii și președintele Donald Trump sunt sub lumina reflectoarelor ca urmare a unei serii de anchete privind o posibilă ingerință rusă în campania prezidențială din 2016.

Democrații au reacționat imediat, acuzându-i pe aleșii republicani de încercare de distragere a atenției, în timp ce aceștia din urmă au subliniat că tabăra lor nu poate fi singura care face obiectul unor anchete, nicio entitate și niciun individ nefiind, din punctul de vedere al legii, exceptați de la verificări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4761 secunde